VITAMIN C BERTEKNOLOGI SUSTAINED RELEASE PILIHAN TERBAIK| Faz Zahrin

Apa itu Sustained Release? Kenapa perlunya ada teknologi 'Sustained Release '?

Haa korang tahu tak ? badan kita ni hanya mampu serap 100-200mg Vitamin C saja untuk satu-satu masa tau.

Sesetengah haiwan berkeupayaan menghasilkan vitamin C tetapi manusia perlu mendapatkan vitamin ini daripada makanan atau suplemen kesihatan yang diambil secara oral.

Kalau kita ambil 1,000mg atau 10000mg sehari pun, jika tiada fungsi "sustained release" ni, nutrisi dari vitamin c yang akan diserap oleh badan cuma 100mg sahaja.

Baki 900mg selebihnya akan keluar semula daripada badan kita. Dan Vitamin C adalah sejenis vitamin larut air yang tidak boleh disimpan dalam jumlah yang besar dalam badan  kita. Sebab itu, sebarang lebihan akan dikumuh melalui air kencing. Rugi dan membazir, betul tak?

Jadi sangat penting bagi kita pilih dan mencari Vitamin C yang ada teknologi 'sustained release', supaya badan kita akan menyerap nutrisi daripada vitamin c tersebut secara optima.
Yang bagusnya Vitamin C Shaklee adalah vitamin c yang pertama di Malaysia mempunyai sistem 'sustained release'. Dimana berlakunya pelepasan vitamin C secara berperingkat dengan cara semulajadi di dalam badan manusia.

Setiap 1 tablet ada 500mg vitamin C. 100mg akan di lepaskan 1 jam demi 1 jam.Jadi selepas 5 jam, badan kita akan dapat kesemua dos 500 mg tu dengan baik.

Dan untuk pengetahuan semua, pengambilan dos vitamin c yang disarankan oleh KKM ( Kementerian Kesihatan Malaysia) adalah tidak lebih dari 2000mg sehari untuk mereka yang dewasa.

Jadi dah tahu sekarang pilihan Vitamin C yang terbaik untuk diri dan keluarga?

Hubungi team BeautologyHQ untuk dapatkan vitamin c Sustained Release dengan harga jimat!

0 Comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)